Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flod

Nyköping

Ostlänken inom Nyköpings kommun sträcker sig från Sillekrog till Stavsjö och består av fyra järnvägsplaner: Sillekrog-Sjösa, Sjösa-Skavsta, Skavsta-Stavsjö samt Nyköpings resecentrum. En femte järnvägsplan planeras för bibana Skavsta.

Från höghastighetsjärnvägen anläggs en bibana som ansluter till den befintliga järnvägen genom Nyköpings tätort. I Nyköping ersätts den befintliga stationen med ett nytt resecentrum närmare Brunnsgatan. Sträckan består av ca 65 km höghastighetsjärnväg och 21 km konventionell järnväg. Arbetet med järnvägsplanerna för Nyköping beräknas pågå under 2016-2020. Under denna period kommer vi att ha flera samråd med berörda.

Dina åsikter är viktiga för oss. När det därför blir aktuellt med möten och öppna hus informerar vi på webben och i lokal dagstidning.

I planläggningsbeskrivningarna som finns på varje samrådssida nedan ges kortfattad information om hur respektive delsträcka kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka beslut som kommer att fattas.