Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vy över sjö

Samråd för bibana Skavsta

Samråd angående en alternativ korridor för bibanan mellan Skavsta-Nyköpings C ägde rum mellan den 14 augusti till 1 september 2017.

Sedan dess har vi tagit fasta på synpunkter som vi fått in via samrådet och arbetat vidare med samrådsunderlag. Vi har samlat aktuella samrådshandlingar och granskningsunderlag på webbsidan Dokument.

En ny alternativ dragning av bibanan

Vi har genomfört en utredning om en alternativ dragning av bibanan mellan Skavsta-Nyköping och var den ska placeras. I det nya alternativet ska Skavsta station förläggas på bibanan i stället för på Ostlänkens höghastighetsbana. Detta för att förbättra möjligheterna för trafikeringen med snabba regiontåg via Nyköping och Skavsta, samt för att säkra kapaciteten för höghastighetstågen när hela systemet är utbyggt mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö.

En förutsättning för detta alternativ är att det blir tekniskt genomförbart att lägga Skavsta station så att tillgängligheten till flygplatsen behålls.