Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Båthamn

Södertälje-Trosa

I Södertälje kommun börjar Ostlänken i Gerstaberg norr om Järna. Därefter fortsätter den hela vägen ner till Sillekrog i Trosa kommun.

Genom Södertälje och Trosa kommuner har Ostlänken en järnvägssträcka på 27 kilometer och består av två järnvägsplaner: Gerstaberg-Långsjön och Långsjön-Sillekrog. Vid Vagnhärad i Trosa kommun planerar vi dessutom för ett nytt resecentrum. Arbetet med järnvägsplanerna beräknas pågå fram till 2021.

Samråd

När vi har arbetat fram ett planförslag för de olika järnvägssträckorna bjuder vi in allmänheten, närboende, myndigheter, näringsliv och övriga organisationer till ett samråd kring förslaget.

I planläggningsbeskrivningarna som finns på varje samrådssida ges kortfattad information om hur respektive delsträcka kommer att planläggas, vilka beslut som kommer att fattas och när du kan påverka. Dina åsikter är viktiga för oss.