Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden visar fyra personer som sitter samtal i ett arbetsmöte på ett kontor.

Upphandling för Ostlänken

Program Ostlänken handlar upp varor, konsulttjänster och entreprenader. Längre ned på den här sidan får du information om hur du blir leverantör och hur processen fungerar.

Under hösten 2020 och vinter/vår 2021 kommer vi fortsatt arbeta med strategier och indelningen av huvudentreprenader, projekteringsuppdrag och vilka affärsformer vi kommer använda. När arbetet är klart kommer projektet via olika kommunikations- och marknadsaktiviteter informera intresserade om resultatet. 

Dokumenten på sidan öppnas alltid i ett nytt fönster.

Från och med den 1 oktober 2020 ingår projekten som bygger nya stambanor i en egen organisation. Den nya organisationen har ett samlat ansvar för planering och genomförande av projekten Ostlänken, Göteborg-Borås och Hässleholm-Lund. I samband med organisationsförändringen ser projekt Ostlänken över den planerade entreprenadindelningen och tidplanen för projektet. Det sker under 2021.

Att vi ser över entreprenadindelningen och tidplanen innebär att vi kommer avvakta med annonseringen för projektering av Förfrågningsunderlag för Bana, El, Signal och Tele (BEST), sträckan Gerstaberg-Loddby. Avsikten är att skapa så tydliga förutsättningar som möjligt för uppdraget.

För aktuell information om planerad publicering, se Trafikverkets inköpstidplan. Du hittar inköpstidplanen på sidan Planerade upphandlingar.

Under sommaren/hösten 2021 planerar program Ostlänken att påbörja upphandlingen av uppdraget Byggplatsuppföljning i projekt Nyköpings Resecentrum. Uppdraget kommer genomföras som ett konsultuppdrag avseende byggplatsuppföljning för Trafikverkets utförandeentreprenad Nyköpings Resecentrum. Upphandlingen är den första avseende byggplatsuppföljning inom program Ostlänken. För att skapa ökad förståelse för uppdraget återfinns en mer detaljerad beskrivning i dokumentet Beskrivning av BPU-uppdrag för projekt Nyköpings Resecentrum i anslutning till denna text.

Vid frågor kring uppdraget och möjlighet till ett digitalt möte, vänligen specificera era frågor och skicka dem till Tom Tuvhag, tom.tuvhag@trafikverket.se

Beskrivning av BPU-uppdrag för projekt Nyköpings Resecentrum (539 kB, PDF-fil som öppnas i nytt fönster)