Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bilden här visar fyra personer som sitter samtal i ett arbetsmöte på ett kontor.

Upphandling för Ostlänken

Projekt Ostlänken handlar upp varor, konsulttjänster och entreprenader. Längre ned på den här sidan får du information om hur du blir leverantör och hur processen fungerar.

Under hösten 2020 och vinter/vår 2021 kommer vi fortsatt arbeta med strategier och indelningen av huvudentreprenader, projekteringsuppdrag och vilka affärsformer vi kommer använda. När arbetet är klart kommer projektet via olika kommunikations- och marknadsaktiviteter informera intresserade om resultatet.

Dokumenten på sidan öppnas i ett nytt fönster.

Upphandling av BEST-projektering

Från och med den 1 oktober 2020 ingår projekten som bygger nya stambanor i en egen organisation. Den nya organisationen har ett samlat ansvar för planering och genomförande av projekten Ostlänken, Göteborg-Borås och Hässleholm-Lund. I samband med organisationsförändringen ser projekt Ostlänken över den planerade entreprenadindelningen och tidplanen för projektet. Det sker under hösten och vintern 2020/2021.

Att vi ser över entreprenadindelningen och tidplanen innebär att vi kommer avvakta med annonseringen för projektering av Förfrågningsunderlag för Bana, El, Signal och Tele (BEST), sträckan Gerstaberg-Loddby. Avsikten är att skapa så tydliga förutsättningar som möjligt för uppdraget. Vi planerar att publicera upphandlingen i maj 2021. Det innebär en förskjutning med cirka sex månader från föregående tidplan.

För aktuell information, se Trafikverkets inköpstidplan. Du hittar inköpstidplanen på sidan Planerade upphandlingar.