Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Backpacker inväntar tåg på perrongen

Social hållbarhet

Social hållbarhet handlar om människor och allt som påverkar oss, till exempel rättvisa, rättigheter, makt, välstånd och välbefinnande. Hos oss innebär det allt från arbetsmiljö och dialogskapande till arkeologi.

I Projekt Ostlänken innebär social hållbarhet att vi upprätthåller goda relationer med dem som påverkas av att Ostlänken byggs.

Exempel på hur vi bidrar till social hållbarhet:

  • Alla medarbetare i projektet genomgår en utbildning i arbetsmiljö, och vi följer upp arbetsmiljön hos våra leverantörer genom skyddsronder.
  • Vi kommunicerar via sociala medier, projektets webbsida och nyhetsbrev. Filmen om Ostlänken är en del i vår informationsspridning. Se filmen om Ostlänken på YouTube.
  • Vi har ett koncept för våra samråd och öppna hus för att säkerställa att de genomförs på ett enhetligt sätt oberoende av ort samt att all information är saklig och korrekt.
  • Vi skapar dialogskapande kring arkeologiska utredningar, något som gör att vi delar med oss av vår historia och de kunskaper vi får i och med utgrävningar längs sträckan.
  • Vi strävar efter mångfald i vår interna organisation.
  • Trafikverket har som första svenska myndighet fått i uppdrag av regeringen att införa sysselsättningsskapande åtgärder för arbetslösa i våra upphandlingar.