Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Linköpingsområdet

Välkommen till samråd!

Mellan den 10 februari och den 2 mars 2020 samråder vi om ett utredningsområde för sträckan Linköping tätort genom Linköpings kommun. Samråd innebär att vi på Trafikverket öppnar upp för dialog med allmänheten för att få in synpunkter och kunskap. Samrådet genomförs så att det är möjligt att förstå och påverka projektet. Under samrådsperioden är du välkommen att lämna in synpunkter och ställa frågor om utredningsområdet och dess förutsättningar som redogörs för i ett samrådsunderlag.

Samrådsunderlaget beskriver projektets omfattning, förutsättningar och landskapets olika värden. Med värden menar vi t ex kulturmiljö- och naturmiljövärden. Ett flertal viktiga värden finns inom utredningsområdet.

Samrådsunderlaget för Ostlänken, Linköpings tätort 2020-01-31 finns tillgängligt under Aktuella handlingar Linköping, Östergötlands län. Gå vidare till vår uppsamlingssida för dokument genom att klicka här

Träffa oss på Linköping Konsert & Kongress den 12 februari

Onsdagen den 12 februari, kl 17:00-20:00 bjuder vi också in till öppet hus. Presentation av projekt Ostlänken hålls tre gånger under kvällen. Varför inte träffa oss där? Det finns även möjlighet att titta på samrådsunderlaget och ställa frågor om utredningsområdet samt lämna synpunkter då. Vi behöver dina synpunkter för att kunna bygga en så bra järnväg som möjligt. Så gör din röst hörd. Ta del av informationen. Prata med våra specialister.

VAR: Linköping, Linköping Konsert & Kongress, Konsistoriegatan 7

Använd gärna vårt digitala synpunktsformulär

Ibland räcker inte tiden till. Vi förstår. Den som hellre vill göra annat än att träffa oss på öppet hus, kan tycka till på webben. Använd gärna vårt digitala synpunktsformulär längre ned på webbsidan.