Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Linköpingsområdet

Ostlänken inom Linköpings kommun sträcker sig från Bäckeby fram till väster om centrala Linköping. Här planerar vi att bygga ny, cirka 21 kilometer lång, stambana.

Tack för ett bra andra samråd!

Sommarens digitala samråd gick i mål den 14 juni. Vi tackar för alla synpunkter som kommit in och all kunskap vi fått från er som bor i tätorten och runtomkring området som vi utreder för den nya järnvägen.

Bild utredningsläget.png

Bilden ovan föreställer vår digitala interaktiva karta. Du går in och tittar genom att klicka på det röda fältet längst upp på denna webbsida.

Önskar du lämna fler synppunkter på Ostlänken gällande delen Linköpings tätort? Gör det genom att antingen mejla eller skicka brev till oss! Glöm då inte att uppge diarienummer: TRV 2014/72087. Varför inte använda vårt digitala synpunktsformulär? Formuläret finns här:

Vi på Trafikverket arbetar med två järnvägsplaner: Bäckeby-Tallboda och Linköping. Total järnvägssträcka för Ostlänken genom Linköping är ca 21 kilometer. För varje järnvägsplan finns det ett digitalt synpunktsformulär. Det är till för att du ska kunna lämna synpunkter på ett smidigt sätt. Klicka på den del av Linköping som berör dig, så kommer du vidare till formuläret.

Delen Bäckeby-Tallboda

Delen Linköping

 

Vad händer framöver?

Samrådshandling – val av lokalisering tas fram under hösten och vintern 2020/2021. I handlingen beskrivs de korridorer som är aktuella för Trafikverket att ta beslut om lokalisering utifrån. Även bortvalda alternativ beskrivs och motivering till varför de inte är aktuella längre.

Under hösten avser Trafikverket att informera allmänheten om hur projektet utvecklas och sedan under våren 2021, bjuda in till samråd för att presentera samrådshandlingen. Samrådshandlingen skickas till Trafikverket under våren/sommaren 2021 för att Trafikverket därefter ska ta beslut om lokalisering.

Vi finns tillgängliga för fler frågor

På vår hemsida hittar du också frågor och svar om planeringen av den nya järnvägen. Har du andra frågor kan du kontakta oss via kontaktcenter, 0771-921 921. Projektledarnas kontaktuppgifter finns under den vinröda fliken Kontakta oss på denna sida.