Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta för bygget av kardonbanan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstart

Vi närmar oss byggstart av Kardonbanan, en ny godsjärnväg i Norrköping.

Kardonbanan är ett samprojekt mellan Trafikverket och Norrköpings kommun. Projektet har planerats under flera års tid och nu är det äntligen dags för att sätta spaden i marken och därmed byggstarta Norrköpings nya godsjärnväg. En godsjärnväg som kommer att minska genomkörningen av tunga godståg genom centrala Norrköping och även göra plats för Ostlänkens passage genom staden. I och med att vi bygger ut och bygger en ny godsjärnväg kommer även kapaciteten för persontrafiken på stambanan att öka, vilket gör att fler tåg kan stanna i Norrköping och vi minskar riskerna för förseningar i persontrafiken.

Vår entreprenör Rover Alcisa, planerar sitt arbete för fullt och vi beräknar hålla vår tidplan för byggstart i december 2017.

Här under aktuellt kommer du att kunna följa bygget. Vår ambition är att via detta nyhetsflöde informera dig i god tid för eventuella störningar i vägnätet under byggnationen men också ge dig en inblick i hur vi bygger och varför vi gör vissa ingrepp.