Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En man och kvinna hjälps åt att bära virke framför ett hus.

Nyköpingsområdet

Ostlänken inom Nyköpings kommun sträcker sig från Sillekrog i norr till Stavsjö i söder. Här planerar vi att bygga ny stambana, en bibana in till Nyköpings tätort och nya resecentrum i Nyköping och Skavsta.

Ostlänken genom Nyköpings kommun

I Nyköping planerar vi för en cirka 65 kilometer lång stambana mellan Sillekrog och Stavsjö och nya resentrum i Nyköping och Skavsta. Vi planerar också för en cirka 10 kilometer lång bibana, via centrala Nyköping, som kopplar ihop Nyköpings resecentrum och Skavsta resecentrum med den nya stambanan.

Sträckan är uppdelad i fem järnvägsplaner:

Sillekrog-Sjösa

I den norra delen planerar vi att bygga ny stambana längs hela sträckan. Nedan hittar du specifika kartor över järvägens tilltänkta placering i korridoren. Kartorna är uppdelade i olika delar.

Sjösa-Skavsta

Här planerar vi att bygga ny stambana, anslutning till bibanan och ett nytt resecentrum vid Stockholms Skavsta flygplats. Klicka nedan för att se specifika kartor över järvägens tilltänkta placering. Kartorna är uppdelade i olika delar.

Bibana Nyköping

Den cirka 10 kilometer långa bibanan kopplar ihop Nyköpings resecentrum och Skavsta resecentrum med nya stambanan. Nedan finns specifika kartor över järvägens tilltänkta placering. Kartorna är uppdelade i olika delar.

Nyköpings resecentrum

Arbetet med planeringen för Nyköpings resecentrum har kommit längst.

 

Skavsta-Stavsjö

I den södra delen planerar vi att bygga ny stambana. Klicka nedan för att ta del av specifika kartor över järvägens tilltänkta placering. Kartorna är uppdelade i olika delar.