Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd Sillekrog-Sjösa

Den 27 april till 1 juni bjuder vi in till samråd om den nya järnvägen längs sträckan Sillekrog-Sjösa. Här hittar du all information som hör till samrådet.

Vid detta samråd presenterar vi förslag för hur järnvägen ska utformas i plan och profil, vilken mark som behövs tillfälligt och permanent, järnvägens miljökonsekvenser samt planerad vattenverksamhet.

Vänta inte med att säga vad du tycker, vi tar gärna emot dina synpunkter senast den 1 juni 2021.

Kort om sträckan Sillekrog-Sjösa

Sillekrog-Sjösa är den norra delen av nya stambanan inom Nyköpings kommun. Sträckan är cirka 19 kilometer lång och går till stor del genom skogs- och jordbrukslandskap. På denna sträcka planerar vi inga stationer eller tunnlar. Stor vikt har lagts på att minimera intrång och negativa konsekvenser i skyddsvärda områden.

Järnvägen växlar mellan att gå på bank, på bro och i skärning. Bank innebär att järnvägsspåren går på en vall ovanför marknivån med bankslänter ned mot sidorna. Skärning Innebär att järnvägsspåren går i nedsänkt läge under marknivå.

5 frågor till...

Projektledare Jonas Nimfelt

Markförhandlare Ulla Christiansson

Syntolkade versioner av filmerna finns längre ned på sidan.