Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Båthamn

Södertälje/Trosaområdet

I Södertälje kommun börjar Ostlänken i Gerstaberg norr om Järna. Därefter fortsätter den hela vägen ner till Sillekrog i Trosa kommun.

Genom kommunerna Södertälje och Trosa är järnvägssträcka för Ostlänken 27 kilometer och dessa kilometrar är uppdelade i två järnvägsplaner Gerstaberg–Långsjön och Långsjön–Sillekrog. Vid Vagnhärad i Trosa kommun planerar vi också för ett nytt resecentrum. Arbetet med järnvägsplanerna beräknas pågå fram till 2021.

Dina åsikter är viktiga för oss

När vi arbetat fram ett planförslag för de olika järnvägssträckorna bjuder vi in allmänheten, närboende, myndigheter, näringsliv och övriga organisationer till ett samråd kring förslaget. Dina åsikter är viktiga för oss och de synpunkter vi får in arbetar vi vidare med.

Planläggning och återkoppling på synpunkter

I planläggningsbeskrivningen finns kortfattad information om hur respektive delsträcka kommer att planläggas, vilka beslut som kommer att fattas och när du kan påverka. I samrådsredogörelsen svarar vi på de synpunkter vi fått in.

Gerstaberg–Långsjön

Planläggningsbeskrivning Gerstaberg–Långsjön (pdf, 37kB)
Samrådsredogörelse Gerstaberg–Långsjön (pdf, 1 Mb)

Långsjön–Sillekrog

Planläggningsbeskrivning Långsjön–Sillekrog (pdf, 37kB)
Samrådsredogörelse Långsjön–Sillekrog (pdf, 1 Mb)