Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu är det dags för den nationella utrullningen

Ny styrutrustning på bandel 811

För att våra spårväxlar ska fungera vintertid värmer vi idag upp dem med växelvärme. Nu ska vi rusta upp Trafikverkets spårväxelvärme genom att komplettera det med ett nytt styrsystem.Vi gör det för att kunna effektivisera växelvärmens funktion, vilket bidrar till stor energibesparing. Detta arbete påbörjades redan 2008, men har av olika orsaker haft produktionsförhinder fram till nu.

Ett av de arbeten som inte blev färdigställt 2008 var på bandel 811, en sträcka mellan Tranås-Gamlarp. Uppgiften där var att ersätta äldre styrningsutrustning mot ny på sju driftplatser och den har vi nu slutfört.

Driftledningsområde Norrköping näst på tur

Under hösten 2014 har vi också gjort stora förberedelser och lagt ner mycket tid på planering, nu är vi redo att ta tag i den nationella utrullningen. Näst på tur är driftledningsområde Norrköping som berör cirka 100 driftplatser till en kostnad på 30 miljoner kronor. Upphandling av denna första etapp pågår just nu och vi planerar att förfrågningsunderlaget ska gå ut i annons under december 2014. Beräknat produktionsavslut för samtliga etapper är 2019-12-31.