Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Cykelled längs havet vid Varberg

Kattegattleden, 37 mil cykelled längs Västkusten

Trafikverket arbetar ihop med bland andra Region Halland och Region Skåne med att utveckla Kattegattleden till en havsnära cykelled längs större delen av västkusten.

Kattegattleden kommer bli Sveriges längsta turistcykelled och sträcker sig cirka 37 mil längs kusten mellan Helsingborg och Göteborg. Kattegattleden ska vara en attraktiv, havsnära och lättillgänglig cykelled som är trygg, säker och fylld av upplevelser.Från Helsingborg, hela vägen genom Halland, och upp till Göteborg finns en fantastisk natur och en mängd upplevelser som väntar på att bli tillgängliga för cykelturister.

Leden består av en mängd olika delprojekt som knyter samman befintliga och nybyggda cykelbanor längs sträckan. Det går att cykla på stora delar av leden redan idag. I dagsläget arbetas det intensivt med att färdigställa resterande sträckor för att leden ska bli mer trafiksäker.