Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tre cyklister

Bakgrund

Från Helsingborg i söder till Göteborg i norr finns en fantastisk natur och en mängd upplevelser som väntar på att bli mer tillgängliga för cykelturister.

Från Helsingborg, hela vägen genom Halland, och upp till Göteborg finns en fantastisk natur och en mängd upplevelser som väntar på att bli tillgängliga för cykelturister. För de som bor utmed leden skapas möjligheter att cykla och promenera i trafiksäker och till stor del bilfri miljö till närbelägna tätorter, utflyktsmål, badstränder och skolor.

Leden börja nu sakta men säkert att ta form och blir allt mer en sammanhängande led. Det går att cykla på stora delar av leden redan idag. I dagsläget arbetas det intensivt med att färdigställa resterande sträckor för att leden ska bli mer trafiksäker. Kattegattleden kommer att gå på det enskilda vägnätet på stora delar. Att enskilda väghållare upplåter väg eller mark för Kattegattleden är en nyckelfråga för att cykelleden ska kunna gå längs havet. Därför är vägföreningars medverkan och positiva inställning till projektet mycket viktig för Kattegattleden.