Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på en busshållplats vid en väg

Landsbygdsklivet, ombyggnad av busshållplatser och sidoområdesåtgärder

Vi planerar att bygga om flertalet busshållplatser, där vi bland annat vill förbättra tillgängligheten för resenärer som ska ta sig till och från busshållplatsen.

Vi vill skapa möjligheter för fler att resa kollektivt. Idag finns det flertalet busshållplatser som har en låg standard och därför planerar vi nu att bygga om flertalet busshållplatser. Vi planerar att förbättra tillgängligheten från hållplatsen till bussen men även så att du lättare kan ta dig till och från hållplatsen. Vi kommer även att se över pendlar- och cykelparkeringar.

Vi kommer att ha en nära dialog med berörda kommuner och kollektivtrafiksmyndigheten.

Var kommer vi att utföra dessa åtgärder?
Åtgärderna kommer att ske i Örebro län, Östergötlands län, Västmanlands län, Uppsala län och Södermanlands län. Vi planerar just nu för vilka busshållplatser vi kommer att bygga om. När vi har mer information om vilka busshållplatser som kommer att byggas om uppdaterar vi med den informationen här på hemsidan.