Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya signalsystemet ERTMS på sträckan Nässjö-Hässleholm

Trafikverket moderniserar och digitaliserar järnvägen i Sverige. Förberedelser och arbeten görs bl.a. för ett nytt signalsystem, ERTMS, European Rail Traffic Management System.

ERTMS ger fler tåg i tid och ett enklare underhåll. På sikt kommer det även bli lättare att köra tågtrafik mellan länder i Europa.

Vi kommer att arbeta längs järnvägen mellan Nässjö och Hässleholm. Arbetet, som sker etappvis, startar sommaren 2021 och kommer att bli klart årsskiftet 2022/2023. Vi kommer att lägga upp kablar längs järnvägen, och ställa upp nya teknikbyggnader vid banan. Det mesta arbetet utförs på Trafikverkets mark.

Under denna period kan störningar i form av tunga transporter och schaktarbeten förekomma. Vi planerar för att störa så lite som möjligt, men kvälls- och nattarbeten kommer att vara nödvändiga.

Här schaktar och arbetar vi under 2021:

Mark- och anläggningsarbeten så som schakt och plöjning kommer att ske intill järnvägen på sträckan mellan Nässjö-Hässleholm.