Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna står och ser ett gå ankomma stationen.

Tyck till om Ostkustbanan, dubbelspår på etappen Tjärnvik-Njurundabommen

Vi har utrett var ett nytt dubbelspår för Ostkustbanan på etappen Tjärnvik-Njurundabommen skulle kunna byggas. Ett av fyra korridoralternativ ska väljas och vi vill veta vad du tycker.

Måndag 15 mars presenterar vi handlingarna för samrådet om korridoralternativ för utbyggnad till dubbelspår på Ostkustbanan, etappen Tjärnvik-Njurundabommen. På grund av rådande pandemi så kommer samrådet att ske helt digitalt.

Projektledare Agneta Davidsson 

– Självklart är det synd att vi inte kan träffa berörda rent fysiskt och informera om de olika förslagen. Men de presentationer och filmer som finns att ta del av på webbplatsen ger en bra bild av de olika förslagen, säger Agneta Davidsson, projektledare på Trafikverket.

Mellan Tjärnvik i Nordanstigs kommun och Njurundabommen i Sundsvalls kommun ska vi välja korridor, ett geografiskt område lämpligt för ett framtida dubbelspår. En sträcka på 25-30 kilometer. Vi redovisar fyra alternativa korridorer där det är möjligt att bygga nytt dubbelspår.

Tidigare samrådshandling som varit ute på samråd har nu kompletterats och fått en översyn. Samrådshandlingen har också fått en utvärdering av de alternativa korridorerna som finns på etappen.

– Dina synpunkter är viktiga i vårt fortsatta arbete med val av lämpliga korridorer på hela Ostkustbanan, som ska vara klart senast under 2023, säger Agneta Davidsson.

Fram till 30 april har allmänheten, myndigheter och föreningar möjlighet att komma med synpunkter på samrådshandlingen.

Länk till information om samrådet och till filmer med presentationer.