Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Plattformen i Torpshammar.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Trafikverket bygger ny plattform i Torpshammar

Stationen i Torpshammar kommer att få ytterligare en plattform. Den nya stationen ska stå klar under hösten.

Förutsättningarna för ett utökat pendlande med kollektivtrafik ökar genom att den blir mer tillgänglig och säkrare. Den nuvarande plattformen ska också moderniseras, bland annat genom att bygga in en ny belysning.

Samtidigt byts en spårväxel och ett signalställverk ut och två obevakade järnvägsövergångar kommer att byggas om med bomanläggning, vilket ökar säkerheten på och kring järnvägen.

– Väntetiden vid bommarna vid stationen kommer också att bli betydligt kortare då vi byter ut anläggningen mot ett mer modernt system, säger Pelle Welker, projektledare, Trafikverket Region Mitt.

Tågen kommer att gå som vanligt under byggtiden, med undantag för en vecka under hösten då vi måste stänga av trafiken. Aktuella tidpunkt är vecka 42.

– Resultatet ska innebära ett mer smidigt resande, en minskad risk för förseningar och förhoppningsvis också mindre "spårspring", säger Pelle Welker.

Arbetena på stationen i Torpshammar är en del i projektet Mittstråket som finansieras av EU:s strukturella finansieringsfond. Målet med projektet är att förbättra trafiksituationen längs stråket som löper mellan Sundsvall och Trondheim. Projektet är ett samverkansprojekt över kommun- och länsgränser.