Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Väg 55, Örsundsbro

Under våren och sommaren kommer vi göra flera olika arbeten på väg 55 vid Örsundsbro. I mars börjar vi reparera två broar. Och i sommar kommer vi även åtgärda två vägtrummor och bygga om två busshållplatser. Våra arbeten medför begränsad framkomlighet.

Vårt arbete med att reparera de två broarna, bron över Örsundaån och bron över Nysätravägen, påbörjades i början av mars och pågår till slutet av september. 

Begränsad framkomlighet på Nysätravägen 

På grund av arbete med de så kallade vingmurarna på väg 55-bron kommer det vara trångt att passera under bron på Nysätravägen fram till mitten av september. 

Vilka reparationer är det vi ska göra på broarna?

Vi kommer bland annat att byta ut broarnas räcken, kantbalk och tätskikt. För att kunna göra arbetena på ett säkert sätt behöver vi smalna av vägen och sänka hastigheten på väg 55.

Vi hoppas att du har överseende med den längre restid som detta arbete medför. Tänk på att sänka hastigheten och ta hänsyn till dem som arbetar på vägen. Din fart förbi är deras arbetsmiljö.

Det är viktigt att kontinuerligt underhålla och reparera våra broar och vägar så att alla kan köra tryggt och säkert.

I sommar rustar vi även upp busshållplatser och åtgärdar två vägtrummor

I sommar kommer vi även att rusta upp två busshållplatser söder om Örsundsbro samt åtgärda två vägtrummor på väg 55 i höjd med Salnecke, norr om Örsundsbro. 

Busshållplatserna ligger längs med väg 55 i höjd med Odenvägen. Vi rustar upp både busshållplatserna och de anslutande gångvägarna. Vi räknar med att starta med arbetet med busshållplatserna i juni och vara klara till augusti.