Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

E22 stängs av utanför Lund när en digital skylt byts ut

Nattetid mellan 20 mars och 22 mars byter vi ut en digital skylt på E22 mellan trafikplatserna Råby och Gastelyckan. Arbetet innebär att vägen måste stängas av i båda riktningarna och att trafiken leds om, enbart under nattetid när arbetet utförs.

Digitala skyltar används för viktig trafikinformation

Trafikverket kommer att sätta upp en ny portal med en digital informationsskylt. Arbetet innebär avstängning på E22 mellan trafikplatserna Gastelyckan och Råby i båda körriktningen nattetid mellan 20 mars till 22 mars. Omledningsväg visas med orange vägvisning.

När utförs arbetet?

Mellan 2020-03-20 klockan 19:00 och 2020-03-21 klockan 09:00.

Reserv natt om vi inte hinner bli klara: Mellan 2020-03-21 klockan 19:00 och 2020-03-22 klockan 09:00.

- Eftersom det är ett omfattande arbete har vi valt att förlägga arbetet till en helg för att påverkan på trafiken ska bli så liten som möjligt. Risken finns trots allt att det kan bildas köer på omledningsvägarna vissa tider under avstängningen då skylten ska bytas ut, säger Van Thai projektledare på Trafikverket. Det är ett ganska omfattande arbete med att byta ut och justera digitala skyltar. Digitala skyltar används för att visa viktig trafikinformation och ge dig som bilist förutsättningar för att komma fram smidigt och tryggt, slutar Van Thai.

Hoppas ni har överseende med arbetet och att ni planerar er resa i god tid, då er resa kan ta längre tid.

För karta över området klicka här

Trafikinformationskarta klicka här