Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya E22 vid trafikplats Nöbbelöv i Vä

E22, Sätaröd–Vä byggs i ny sträckning

Ny sträckning av E22 mellan Sätaröd och Vä klar ett halvår före tidplanen. Redan på nobeldagen 10 december 2020 planerar vi för en öppning av motorvägen. E22 kommer då att gå norr om tätorten Tollarp, vilket förbättrar boendesituation och framkomligheten.

Den 22 maj 2018 på Kristianstads kommuns födelsedag togs det symboliska första spadtag för E22:ans nya sträckning. Cirka 2,5 år senare står ny sträckning av E22 klar. Nya E22 kommer då att gå norr om tätorten Tollarp, vilket innebär att trafikmängden inne i Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir mindre. Vi skapar ett tillgängligt Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

- Tack vare våra milda Skånska vintrar kan vi öppna sex månader tidigare

Under dessa är har 26 broar byggts på sträckan och nu pågår anslutning av nya E22 med befintlig i de båda trafikplatserna Knopparp och Nöbbelöv, arbeten som har varit en utmaning för alla inblandade. – Inte minst för trafikanterna som påverkas framtill öppnandet genom nedsatt hastighet förbi arbetsområdet, säger Michael Sjöland, projektledare Trafikverket. 

– Vi kan öppna ny sträckning redan på nobeldagen, den 10 december 2020. Detta tack vare våra mildra Skånska vintrar och en effektiv entreprenadorganisation med PEAB som huvudentreprenör, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket. Karta över ny sträckning, klicka här (pdf-fil, 4 MB).

Nästa sträcka på E22 som är på tur i Skåne är mellan Fjälkinge och Gualöv. Mer om projektet kan ni läsa här 

Sänkt hastighet när trafikplatser ska anslutas till nya E22

Trafiken påverkas i de båda trafikplatserna Knopparp och Nöbbelöv i både södergående och norrgående körfält när vi ska koppla ihop nya E22 med befintlig.

Tidpunkt:
Från och med 24 augusti framtill att nya E22 öppnas för trafik.

Trafikplats Nöbbelöv (avfart 35) vid Vä

Trafiken påverkas i både södergående och norrgående körfält under hela perioden, se karta här.

Norrgående trafik leds via norrgående körfält med nedsatt hastighet förbi arbetsområdet. Södergående trafik leds in på ny ramp i trafikplatsen och upp över ny bro för att ansluta till befintlig E22 strax norr om korsningen med Sigridslundsvägen.

Trafiken skyltas med orange vägvisning. 

Trafikplats Knopparp (avfart 34) vid Linderöd

Framtill att nya E22 öppnas för trafik leder vi om trafiken på E22 via gamla E22 i Linderöd via Tollarpsvägen, genom trafikplats Knopparp. Trafiken skyltas med orange vägvisning. Se karta här.

Tänk på att vara ute i god tid, då restiden kan bli något längre under denna perioden. 

Se karta här för hela sträckan.

Ökad byggtrafik på följande vägar:

Nöbbelövsvägen, Tränevägen, Skättelljungavägen, Rävshultsvägen.
Glöm inte följa projektet via byggdaboken nedan.

Läs byggdagboken