Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nya E22 vid Sätaröd

E22, Sätaröd–Vä byggd i ny sträckning

Ny sträckning av E22 mellan Sätaröd och Vä är nu öppen för trafik, ett halvår före tidplanen kunde vi öppna den nya motorvägssträckningen norr om tätorten Tollarp. Vi har skapat ett tillgängligare Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Projektet är klart och denna sidan kommer att tas bort 2021-05-31.

Efter 2,5 års byggnation är nu ny sträckning av Sätaröd och Vä öppen för trafik. E22:ans nya sträckning öppnades 10 december 2020 och går nu norr om tätorten Tollarp. Vilket innebär att trafikmängden inne i Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir mindre. Vi skapar ett tillgängligt Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

- Tack vare våra milda Skånska vintrar kan vi öppna sex månader tidigare

Under dessa år har 26 broar och en ny trafikplats Nöbbelöv (nr 35) byggts på sträckan. Arbetena har varit en utmaning för alla inblandade. – Inte minst för trafikanterna som påverkades framtill det att vi öppnande nya sträckningen, genom nedsatt hastighet förbi arbetsområdet, säger Michael Sjöland, projektledare Trafikverket. 

– Redan på nobeldagen 10 december 2020 kan vi öppna den nya sträckningen. Detta tack vare våra mildra Skånska vintrar och en effektiv entreprenadorganisation med PEAB som huvudentreprenör, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket. Karta över ny sträckning, klicka här (pdf-fil, 4 MB).

Nästa sträcka på E22 som är på tur i Skåne är mellan Fjälkinge och Gualöv. Mer om projektet kan ni läsa här 

Titta gärna in i vår byggdabok, där kan du följa byggnationen under alla åren. Läs byggdagboken