Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafik genom Sätaröd i Skåne

E22, Sätaröd–Vä byggs i ny sträckning

Trafikverket bygger om E22 så att den kommer att gå norr om tätorten Tollarp. Trafikmängden inne i samhällena Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir då mindre, vilket förbättrar boendesituationen och ökar framkomligheten.

Den 22 maj 2018 på Kristianstads kommuns födelsedag togs det symboliska första spadtag för E22:ans nya sträckning. En ny sträckning som ska byggas norr om tätorten Tollarp och kommer innebära att trafikmängden inne i Sätaröd, Sandhusen och Tollarp blir mindre. Vi skapar ett tillgängligt Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vad händer nu?

Ökad byggtrafik på följande vägar:

  • Nöbbelövsvägen, Tränevägen, Skättelljungavägen, Rävshultsvägen.

Glöm inte följa projektet via byggdaboken nedan.

Läs byggdagboken

Kommer trafiken att påverkas när vi kopplar på befintlig E22 med ny E22?

Ja, trafiken kommer att påverkas under cirka 1-2 månad genom att den leds om via orange vägvisning. Arbetet med HUR trafiken kommer att ledas om pågår nu och så fort vi har detta arbete klart kommer det att publiceras här. Omledningen kommer att innebära en trafikpåverkan genom stor reseförlängning. Mer information kommer.