Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Augusti

Under sommaren har vi jobbat med bland annat två av de 26 broar som ska byggas på sträckan, dels den bro till ägovägen som ligger mitt på sträckan och den bro vid Rambrobäcken.

Vi är nu igång igen efter sommaruppehållet och full aktivitet råder. Ett 25-tal maskiner och 20-tal hantverkare är i gång och jobbar med bro, schakt och markarbeten.

Under sommaren har bottenplattor gjutits till bro 15 (en ägoväg mitt på sträckan) och bro 25 (vid Rambrobäcken). Armering och formning av ramben och valv har pågått under juli och augusti.

Gjutning av bro 25 gjordes 23 augusti. Nu ska betongen bränna under en kort tid innan vi får börja plocka av formarna. Därefter påbörjas markarbete och omledning av permanent läge för Rambrobäcken under bro 25.

Schakt, fyllnadsarbete och VA-arbeten pågår längs stäckningen Sigridslundsvägen mot Nöbbelövsvägen samt mellan Tollarpsvägen mot Knopparp.

Vi har också påbörjat markarbete inför tillfällig vägsträckning vid svängen av nuvarande E22, (där nya E22 ska passera under nuvarande E22).