Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Februari

Välkommen till första byggdagboken för motorvägsutbyggnaden E22 Sätaröd-Vä, här kan du följa projektet under byggnation. Den 19 februari gjorde vi ett platsbesök vid Tjörningabäcken utanför Tollarp, se bilderna i bildspelet.

Nu börjar de synas att bygget av den nya sträckningen av E22 är igång. Peab som är vår entreprenör har i nästan tre veckor varit igång med att fälla skog för att ge plats åt den 15 kilometer långa och 18,5 meter breda motorvägen. Avverkningen kommer pågå hela februari och en bit in i mars, ska vara klart innan fåglarna börjar häcka, då vi i största möjliga mån ta hänsyn till djuren i området.

Samtidigt med avverkningen pågår också geotekniska undersökningar, kompletterande provtagningar och mätningar av höjdförhållanden, med mera.

Under februari och mars kommer besiktningar av berörda fastigheter att utföras, arbetet med att värdera skog pågår liksom Lantmäteriförrättningar för enskilda vägar. Det förs även fördjupade dialoger med berörda fastighetsägare.

Det första spadtaget som blir den officiella byggstarten är den 22 maj 2018, klockan 10.00. Mer information kommer.