Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Mars

Avverkningsarbete för nya vägsträckningen är snart klart, eftersom det finns tidsrestriktioner för avverkningsarbete som måste följas gällande djurlivet (eftersom fåglarna snart börjar häcka) har det under februari-mars varit intensiva veckor.

Det arbete som nu återstå i avverkningsarbetet är att köra ut virket, så kallad skotning. Det har varit intensiv tid för att hinna bli klara.

Peabs platschef Stefan Olsson kommenterar arbetet:

- Vi har haft upp till tre skördare (avverkningsmaskiner), sex skotare (terrängfordon för virkestransport) och nio manuella huggare igång för att klara tidsrestriktionerna. Utöver detta har vi ett par maskiner och anläggare som håller på med en del förberedande arbeten som till exempel skyddsinhägnader av vegetation och träd som ska bevaras.

- Vecka 11 etablerade vi oss på plats vilket var mycket efterlängtat. Detta ger möjlighet för alla som jobbar i projektet, både från Peab och Trafikverket, att sitta ihop vilket underlättar och skapar en bra förutsättning för ett lyckat projekt, avslutar Stefan.

Parallellt med avverkningsarbetet pågår kompletterande mätningsarbete, kompletterande geotekniska (mark) undersökningar. Utöver detta pågår förberedande arbeten med planering och projektering av vägsträckningen och de 26 broarna som ska byggas med anslutande och korsande vägar samt en trafikplats.

Kommande arbete är att anlägga en våtmark strax väster om Vramsån. Syftet med denna är att fungera som en reningsanläggning innan "byggdagvatten" når Vramsån.