Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Maj

Ny trafikplats Nöbbelöv redo för asfaltering.

I början av juni kommer vi att påbörja asfaltering av ramperna. Detta kommer att bli ny trafikplats Nöbbelöv. Vi har också börjat sätta upp nya vägskyltar på vägsträckan.

Vi arbetar också vid bron över Vramsån, bro nummer 5, där det pågår arbete med att armera vägbanan (farbanan) så att den ska kunna gjutas innan semestern.

Miitt på sträckan, drygt 3,5 km långa partiet, är det full aktivitet med att terrassera (schakt/fyll), lägga ut förstärknings- och bärlager för vägöverbyggnaden och att färdigställa så kallade ägovägar som korsar ny motorväg genom de nya vägportar som byggts.

Under maj månad har en knappt 3 km lång motorvägssträcka blivit asfalterad, från anslutning Linderöd. Här ska nu monteras mitt- och sidoräcke, fräsas bullerräfflor samt målas linjer.

Under våren har också mycket av viltstängsel med bökskydd monterats. De sista av totalt 8 stycken dagvattenmagasin har färdigställts.