Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Foto: Jan Terne, WSP

E65, Börringe–Lemmeströ, parallellväg

Vi planerar att bygga en parallell väg till E65 mellan Börringe kyrkby och Lemmeströ. Dessutom ska vi bygga en planskild korsning mellan E65, Slätterödsvägen och Havgårdsvägen. Det gör vi för att förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten.

Vi vill förbättra trafiksäkerheten och framkomligheten på E65, och samtidigt göra det smidigare att cykla mellan Svedala, Börringe och Skurup. Därför bygger vi en parallell väg till E65 på grusvägen som går bredvid. Eftersom vi kan hänvisa lokal och långsam trafik till den parallella vägen minskar vi belastningen på E65 på sträckan. Det blir också mer komfortabelt att cykla på vägen eftersom den nu får en jämn asfaltbeläggning i stället för grus.

Vid Lemmeströ mellan E65, Slätterödsvägen och Havgårdsvägen bygger vi även en planskild korsning. Det förbättrar trafiksäkerheten och framkomligheten, både på de anslutande vägarna och på E65, eftersom det blir två körfält i varje riktning och mitträcke genom hela korsningen.