Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

E6 Trelleborg–Malmö, trafikplats Vellinge S

Vi bygger om avfartsrampen vid trafikplats Vellinge S till en parallellavfart. Det gör vi för att öka framkomligheten och tillgängligheten för södergående trafik på E6 och trafik mot väg 100.

Avfartsrampen vid trafikplats Vellinge S från E6 till väg 100 är i dag en så kallad kilavfart. För att öka framkomligheten och tillgängligheten för såväl södergående trafik på E6 som trafik mot väg 100 ska vi bygga om avfarten till en parallellavfart.

En kilavfart kräver en hårdare inbromsning på avfarten för att inte bilisterna ska behöva bromsa in redan på motorvägen. Eftersom många bilister ändå bromsar ute på E6 bildas lätt köer både på E6 mot Trelleborg förbi trafikplatsen och på avfarten mot väg 100 och ut mot Falsterbo.

Genom att vi breddar vägen och bygger om kilavfarten till en parallellavfart får bilisterna som ska av mot Falsterbo ett eget körfält att bromsa in på. Det minskar risken för köbildning och ökar framkomligheten på E6 i södergående riktning.