Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nu är Litteraturstudien för Helsingborg-Helsingör-analysen klar

I början av februari färdigställdes litteraturstudien i projektet som ska utreda en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör.

Det har länge funnits tankar på en fast förbindelse mellan Helsingör och Helsingborg och det har författats en mängd litteratur, på båda sidorna av sundet. Ett viktigt steg i arbetet för att utreda förutsättningarna för en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör var att sammanställa fakta från relevanta dokument de senaste 20 åren i en så kallad Litteraturstudie.

Litteraturstudien sammanställer och klargör bland annat resultat och ställningstaganden i redan framtagna underlag. Mycket av litteraturen innehåller kunskap om vilka samhällseffekter en fast förbindelse skulle kunna få på till exempel integration och arbetsmarknad, men även förslag på hur sträckningar och tekniska lösningar skulle kunna se ut samt kostnadsberäkningar och finansiella modeller.

Litteraturstudien utgör ett viktigt underlag och vägledning till tidigare genomförda studier och utgör en naturlig grund i det fortsatta arbetet

Läs litteraturstudien i sin helhet (pdf-fil, öppnas i nytt fönster, 8 Mb)