Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Manifestation för säkrare arbetsplatser

Alla ska komma hem när arbetsdagen är över. I dag stannade Trafikverkets arbetsplatser upp för 15 minuters reflektion om vilken skillnad varje människa som arbetar för oss kan ha på säkerheten i arbetet.

I år genomförde Hässleholm–Lund en så kallad Stand Down tillsammans med berörda kommuner och Sweco.

Syftet med Stand Down är att skicka en stark signal om allvaret i arbetsmiljöfrågan och att påminna om att alltid sätta säkerheten främst. I manifestationen ingår en tyst minut för att hedra kollegor som har förolyckats eller råkat ut för allvarliga olyckor.

Projekt Hässleholm–Lund gjorde ett avbrott från den ordinarie agendan under ett möte med tjänstemän från kommuner längs sträckan, Region Skåne, Länsstyrelsen i Skåne och medarbetare från konsultföretaget Sweco för att prata säkerhet.

 – Vi vill bidra till att stärka säkerhetsmedvetenheten både i vår egen organisation men också hos våra samarbetspartners. Fokus för vår grupp idag var den psykosociala arbetsmiljön. Vi reflekterade över hur vi alla är en del i laget och hur vi bryr oss om varandra, säger Sofia Bremer, projektledare på Trafikverket. 

Genomtänkta val tidigt i planeringen av ett projekt bidrar till en högre säkerhet både under byggtiden och när den nya höghastighetsjärnvägen är klar och i drift. 

– Genom att jobba tillsammans med dessa frågor lägger vi grunden för en god arbetsmiljö för alla involverade, avslutar Sofia Bremer.