Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Rickard Rosenlund, ny projektchef för Hässleholm-Lund.

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Rickard Rosenlund ny projektchef för Hässleholm-Lund

Rickard Rosenlund tillträder den 1 augusti tjänsten som projektchef för Hässleholm-Lund, som tillsammans med projekt Göteborg-Borås drivits i en gemensam organisation sedan september 2017. Rickard är i dag chef för Distrikt Syd inom Investering.

Eftersom båda projekten är prioriterade i nationell plan så organiseras de nu var för sig. Sara Distner är fortsatt projektchef för Göteborg-Borås.

– Jag är glad över att Rickard med sin erfarenhet och kompetens kommer in och axlar ansvaret för Hässleholm-Lund, säger Per Ling-Vannerus, chef för Stora projekt.

– Och jag är glad över att vi inom Trafikverket kan ha en intern rörlighet eftersom det berikar verksamheten och utvecklar vår kompetens, säger Ali Sadeghi, chef för Investering.

Rickard har en mångårig erfarenhet av branschen sedan han 1986 började på dåvarande SJ Banavdelning. Efter en sejour i konsultbranschen återvände han till Banverket 2007 och har de senaste åtta åren varit distriktschef på VO Investering.

– Hässleholm-Lund är ett viktigt projekt som nu prioriterats i den nationella planen, det känns stimulerande och utmanande att ta sig an det här uppdraget och jag ser fram emot att träffa medarbetare och projektledare, säger Rickard.