Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Ombyggnad av Kävlinge station

Vi bygger om stationen i Kävlinge för att förbättra tillgängligheten. Samtidigt förlänger vi en plattform för att fler tåg ska kunna gå mellan Kävlinge och Malmö.

Arbetet planeras pågå från september 2020 till december 2021.

Vad ska vi göra?

  • Vi arbetar för ett transportsystem som är till för alla och förbättrar därför tillgängligheten på stationen med bättre belysning, tydligare ledstråk, fler sittplatser och byte av hissar.
  • Vi förlänger plattformen på spår 1, för att fler och längre persontåg ska kunna gå mellan Kävlinge och Malmö. Kävlinge station får då fem spår för persontrafik istället för fyra.   
  • Vi genomför signalåtgärder vilket innebär fler signaler så att vi kan köra fler tåg och tätare trafik. Det förbättrar tågtrafiken när Lommabanan och Söderåsbanan öppnar och fler pågatåg stannar i Kävlinge. 

Så påverkas du som resenär

Stationen kommer att vara tillgänglig för resenärer under hela byggtiden, men vi stänger av plattformar och gör avspärrningar vid behov. Det kommer också att förekomma spårbyten. Var uppmärksam på de digitala informationstavlorna, utrop och följ din resa på skanetrafiken.se för mer information. 

Så påverkas du som bor i närheten av stationen

Du som bor i närheten av stationsområdet kommer säkert märka att det kan bli lite stökigt emellanåt, men vi gör vad vi kan för att minska störningarna. Vi gör inga större arbeten nattetid, däremot kan helgarbete förekomma.