Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Rååbanan, Helsingborg - Teckomatorp, spår - och växelbyte

Vi planerar att byta spår och växlar mellan Helsingborg och Teckomatorp för att förlänga järnvägens livslängd och skapa förutsättningar för en tågtrafik med bättre punktlighet.

Vi kommer att genomföra arbetet på Rååbanan som går mellan Helsingborg och Teckomatorp. Detta inkluderar byte av delar i järnvägsanläggningen så som räler, sliprar, rena ballast och växlar.

Rååbanan är i dagsläget föråldrad och spåren byts därför ut för att öka driftsäkerheten och minska underhållsbehovet. När vi är klara kommer de nya delarna hålla i 50 år till. Förberedande arbeten i spår förekommer våren/sommaren 2020. De förberedande arbetena består bland annat av att flytta kablar.

Arbetet med det 30 kilometer långa spår – och växelbytet planeras att utföras i nio veckor under hösten 2020. För att vi ska kunna utföra arbetet och skapa en säker arbetsmiljö behöver vi stänga av tågtrafiken på sträckan. Godståg kommer att ledas om via andra banor och persontåg ersätts av busstrafik under hela arbetets gång. Mer information om arbetet och ersättningstrafiken kommer några månader innan avstängningen 2020.