Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Rååbanan, Helsingborg-Teckomatorp. Fotograf: Ossian Olsson, Trafikverket

Ramlösa-Helsingborg, kontaktledningsbyte

Trafikverket kommer att byta ut kontaktledningssystemet mellan Ramlösa och Helsingborg. När vi är klara blir järnvägen mer robust, störningarna på sträckan färre och din resa med tåg punktligare.

Järnvägen mellan Ramlösa och Helsingborg är en del av Rååbanan och Västkustbanan som är hårt trafikerad. Kontaktledningen längs med sträckan är delvis mycket sliten och risken för tågstörningar ökar.

Vi passar därför på att byta ut kontaktledningssystemet på sträckan i samband med att Trafikverket stänger av tågtrafiken mellan Ängelholm och Helsingborg för att påbörja utbyggnaden av dubbelspår på Västkustbanan. Detta gör vi för att utnyttja avstängningstiden och maximera nyttan. Kontaktledningsbytet är ett underhållsarbete som egentligen skulle skett om några år, men genom att göra det redan nu kan vi motverka akuta fel och undvika att påverka resenärerna på sträckan vid flera olika tillfällen.

Vi förbättrar järnvägen genom att byta ut

  • 23 stycken kontaktledningsstolpar
  • Ca 3000 meter kontaktledning
  • 4 stycken kontaktledningsbryggor

Så påverkas du som reser med tåg

För att kunna genomföra arbetena så smidigt, snabbt och säkert som möjligt behöver Trafikverket stänga av tågtrafiken mellan Ramlösa och Ängelholm från 9-22 november 2020. Tågtrafiken på sträckan ersätts av bussar som Skånetrafiken ansvarar för. 

För dig som reser innebär det att du behöver byta från tåg till buss för att kunna fortsätta med din resa. Tänk på att bussarna tar längre tid än tågen, så var ute i god tid. Tidtabeller och information kring busstrafiken hittar du på skanetrafiken.se eller hos det resebolag du köpt din biljett.

Malmö-Helsingborg/Göteborg 9-22 november: Tågtrafiken mellan Ramlösa och Ängelholm ersätts av bussar. 

Eslöv-Teckomatorp-Helsingborg 31 aug-1 nov och 9-22 november: Tågtrafiken  mellan Ramlösa och Helsingborg ersätts av bussar 9-22 november. Tågtrafiken mellan Helsingborg och Eslöv ersätts även av bussar 31 augusti- 1 november när Trafikverket utför ett annat arbete för att byta ut spår och växlar på sträckan. 

Infoblad om kontaktledningsbytet och spår-och växelbytet Eslöv-Teckomatorp-Helsingborg