Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt

Rååbanan, Helsingborg-Teckomatorp. Fotograf: Ossian Olsson, Trafikverket

Ramlösa-Helsingborg, kontaktledningsbyte

Trafikverket kommer att byta ut kontaktledningssystemet mellan Ramlösa och Helsingborg. När vi är klara blir järnvägen mer robust, störningarna på sträckan färre och din resa med tåg punktligare.

Järnvägen mellan Ramlösa och Helsingborg är en del av Rååbanan och Västkustbanan som är hårt trafikerad. Kontaktledningen längs med sträckan är delvis mycket sliten och risken för tågstörningar ökar.

Vi passar därför på att byta ut kontaktledningssystemet på sträckan i samband med att Trafikverket stänger av tågtrafiken mellan Ängelholm och Helsingborg för att påbörja utbyggnaden av dubbelspår på Västkustbanan. Detta gör vi för att utnyttja avstängningstiden och maximera nyttan. Kontaktledningsbytet är ett underhållsarbete som egentligen skulle skett om några år, men genom att göra det redan nu kan vi motverka akuta fel och undvika att påverka resenärerna på sträckan vid flera olika tillfällen.

Vi förbättrar järnvägen genom att byta ut

  • 23 stycken kontaktledningsstolpar
  • Ca 3000 meter kontaktledning
  • 4 stycken kontaktledningsbryggor

Tågstopp Ängelholm-Helsingborg-Ramlösa 9-22 november 2020 

Tågtrafiken mellan Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg-Ramlösa är inställd från 9 till 22 november 2020. Vi uppmanar dig som berörs att planera för två veckor med annorlunda resande och längre restider. Bussar trafikerar Ängelholm-Helsingborg-Ramlösa. Öresundståg och SJs snabbtåg leds om via andra sträckor. 

Helsingborgs stad bygger om bussterminalen på Helsingborg C. Du kan läsa mer om arbetet och hur du påverkas här 

Klicka på rubrikerna i textblocken nedan för att få mer information om hur du påverkas av tågstoppet i november. 

Tågtrafiken mellan Ängelholm-Kattarp-Ödåkra-Maria-Helsingborg-Ramlösa är inställd från 9 till 22 november 2020. Resebolagen ansvarar för ersättningstrafiken. Tidtabeller och mer information om tåg- och busstrafiken hittar du hos Skånetrafiken och SJ via deras webbsidor, mobilappar och försäljningsställen.  

Klicka här för att komma till informationsbladet om tågstoppet 9-22 november 2020. 

Pågatåg mellan Ängelholm och Ramlösa ersätts av bussar på sträckan via mellanstationerna Kattarp, Ödåkra, Maria och Helsingborg C. Detta innebär också att tåg mellan Helsingborg och Kristianstad/Hässleholm påverkas. Det finns även bussar som endast trafikerar mellan Ramlösa och Helsingborg C.

Öresundståg mellan Malmö och Göteborg leds om via Åstorp med uppehåll för resande i Kävlinge och Åstorp. Skånetrafiken kör sedan tåg mellan Ramlösa och Kävlinge samt Ramlösa och Åstorp. Det finns också bussar som trafikerar mellan Helsingborg C och Ängelholm, för anslutning till Öresundståg i Ängelholm. 

SJs snabbtåg mellan Malmö och Göteborg leds om via Åstorp och Hässleholm/Markaryd. Ingen på- och avstigning mellan Lund och Halmstad.

image.png

 

Trafikverkets arbete med dubbelspårsutbyggnaden påverkar även vägtrafiken i Ödåkra och Kattarp norr om Helsingborg. Du som går, cyklar eller kör får en begränsad framkomlighet eller leds om till en annan väg via skyltar. 

Ödåkra: Gång- och cykeltunneln vid före detta Norrlyckeskolan tas bort. Horsarydsvägen stängs av från 2 november till 27 november. 

Kattarp: Rallaregatan stängs av för trafik på grund av arbeten. Hållplatsen för ersättningsbussar flyttas till Magasinvägen under arbetsperioden. 

Du som bor eller har verksamhet utmed vid våra arbetsplatser kan uppleva att det är lite bullrigt och stökigt emellanåt, men vi strävar efter att ha så liten påverkan som möjligt på ditt vardagsliv. Vår entreprenör som utför kontaktledningsbytet kommer att hålla sig inom utpekade riktvärden för bullernivåer.