Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Byggstart av stationerna i Svalöv och Kågeröd

Nu sätter arbetet igång med stationerna längs Söderåsbanan. Om knappt två år, i december 2021, öppnar Söderåsbanan för persontåg. Då blir din resa både enklare, säkrare och mer klimatvänlig.

Huvudentreprenör för arbetet är NRC Group.

På gång just nu

NRC Group arbetar just nu med förberedande arbeten, såsom planering inför avstängningen av plankorsningen vid Onsjövägen. En del i detta är omledning av trafiken så att du ska kunna ta dig fram så smidigt som möjligt under avstängningen. Järnvägsövergången vid Onsjövägen kommer vara avstängd mellan 27 januari och 3 maj. Omledningen sker via Järnvägsgatan, Industrigatan och Harjagersvägen. Det kommer finnas skyltar på plats som visar hur trafiken leds om. 

Klicka här för karta över avstängningen och omledningsvägarna. 

Under avstängningen kommer det finnas en gångpassage precis norr om järnvägsövergången. Där kan du också leda över din cykel, barnvagn, etc. 

Vi påbörjar stationsarbetena i Svalöv och Kågeröd i månadsskiftet januari/februari 2020. Därefter Teckomatorp hösten 2020 och Billesholm 2021.

Utöver stationsarbetena har Trafikverket en sidoentreprenör, NCC, som arbetar med den nya infarten till Kågeröd, med bland annat en vägbro över järnvägen. När den nya infarten öppnar vecka 18 2020 kommer plankorsningen över Olstorpsvägen stängas permanent.

Så påverkas du som bor eller vistas i orterna

Vi strävar efter att bygget ska ha så liten inverkan som möjligt på vardagslivet för dig som bor eller vistas i orterna. Men du kommer säkert märka att det kan bli lite stökigt emellanåt, vilket vi hoppas att du har överseende med. 

Om Söderåsbanan
I arbetet med Söderåsbanan kommer vi bygga nya stationer i Kågeröd och Svalöv och nya plattformar till stationerna i Billesholm och Teckomatorp. För att persontrafik ska kunna köra på banan behöver även två nya mötesspår byggas, det görs i Svalöv och Kågeröd. Inledningsvis kommer Söderåsbanan trafikeras med ett persontåg i timmen i vardera riktningen.

Följ arbetet med Söderåsbanan på trafikverket.se/soderasbanan