Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

På gång längs Söderåsbanan

Arbetet längs Söderåsbanan har nu kommit halvvägs, vilket betyder att det bara är ett drygt år kvar till planerad trafikstart. Under hösten arbetar vi främst i Teckomatorp.

- Arbetet löper på bra. I höst är det Teckomatorp som står i fokus, där vi arbetar med plattformarna, säger Johan Haagman, projektledare på Trafikverket.

Det är den nya sidoplattformen som nu byggs och vi rustar också upp mittplattformen. Mittplattformen ska bli klar under hösten/vintern 2020 och sidoplattformen under nästa år. Arbetet kan innebära vissa mindre störningar för resenärerna.

- I Svalöv är mötesspåret klart och växlar är på plats. I Kågeröd är vi också klara med växlarna och mötesspåret färdigställs under nästa år, säger Johan Haagman.

I Billesholm kommer huvuddelen av arbetet med järnvägen ske under 2021.

Så påverkas du som bor eller vistas i orterna

Vi strävar efter att bygget ska ha så liten påverkan som möjligt för dig som bor eller vistas i orterna. Bullrande arbeten kan förekomma i Svalöv och du kan säkert märka att det kan bli lite stökigt emellanåt. Vi hoppas du har överseende med det.

Om drygt ett år, i december 2021, planeras Söderåsbanan öppna för persontåg. Det betyder mycket för utvecklingen av pendlingstrafiken i hela västra Skåne och möjliggör ett mer klimatvänligt resande.

Fakta: Om Söderåsbanan

I arbetet med Söderåsbanan kommer vi bygga nya stationer i Kågeröd och Svalöv och nya plattformar till stationerna i Billesholm och Teckomatorp. För att persontrafik ska kunna köra på banan behöver även två nya mötesspår byggas, det görs i Svalöv och Kågeröd. Inledningsvis kommer Söderåsbanan trafikeras med ett persontåg i timmen i vardera riktningen. Följ arbetet med Söderåsbanan på trafikverket.se/soderasbanan