Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild på en fyrfilig motorvägsbro som sträcker över två jänvägsspår och en byggarbetsplats med ställningar och kranar.

E6/E20 stängs i maj – Planera för 18 dagar med stora trafikstörningar

Trafikverket bygger om trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6/E20 stängs 13-30 maj och trafiken leds om på andra vägar. Räkna med stora trafikstörningar. Kan du ställa bilen hjälper du de som måste köra bil under avstängningen och du slipper själv drabbas.

I oktober 2108 byggdes de två första nya broarna i trafikplats Alnarp. Nästa del i ombyggnaden är en ny bro över området för det nya fyrspåret. Bron byggs nu vid sidan om motorvägen. En ny avstängning av E6/E20 krävs då den gamla bron rivs och den nya lanseras, skjuts på plats.

Ställ bilen!

E6/E20 stängs 13-30 maj och trafiken leds om på andra vägar. Räkna med stora trafikstörningar. Kan du ställa bilen hjälper du de som måste köra bil under avstängningen och du slipper själv drabbas.

Tänk på:

  • Under avstängningen leds trafiken på E6 om till andra vägar vilket innebär att det tar längre tid än normalt att köra.
  • Undvik att köra bil på E6 och andra vägar i regionen under rusningstid, res gärna tillsammans eller på annat sätt, arbeta hemma om du kan.
  • Ombyggnaden av trafikplats Alnarp är en del av Fyrspåret Malmö-Lund som ökar tågkapaciteten på sträckan. Brobygget förbättrar också standarden på motorvägsbron och gör det möjligt att i framtiden bredda E6/E20.

Kartor och beskrivningar av de viktigaste omledningsvägarna under avstängningen