Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Flygbild på en byggarbetsplats med en stor brokonstruktion i centrum, till vänster om bron en dubbelspårig järnväg. Över bron och järnvägen en motorväg med hård trafik.

E6/E20 stängs – Räkna med stora trafikstörningar i sydvästra Skåne

Trafikverket bygger om trafikplats Alnarp norr om Malmö. E6/E20 stängs och trafiken leds om på andra vägar. Planera för avstängningen, räkna med stora trafikstörningar och längre restid på vägar i sydvästra Skåne. UPPDATERAD - E6 öppnades 24 maj

I oktober 2018 byggdes de två första nya broarna i trafikplats Alnarp. Nästa del i ombyggnaden är en ny bro över området för det nya fyrspåret. Bron har byggts vid sidan om motorvägen.

13-24 maj 2021 stängs E6/E20 mellan trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp. Den gamla motorvägsbron rivs och den nya lanseras, skjuts på plats. Från cirka 01.00 13 maj leds trafiken om på andra vägar. Räkna med stora trafikstörningar.

Vägen beräknas öppna 24 maj - Läs mer

Tänk på:

  • Det kommer att vara svårt och ta längre tid att ta sig fram i trafiken i Malmö-Lund-området på redan hårt beslastade vägar. Vi arbetar för att omledningen av trafiken ska genomföras så tryggt och smidigt som möjligt för alla.

  • Res gärna på andra tider och undvik rusningstider. Du som behöver resa, följ skyltar för omledningsvägar, håll avstånd och visa hänsyn till dina medtrafikanter.

  • Med fyra spår kan fler resa hållbart med tåg mellan Malmö och Lund. En ny motorvägsbro gör det också möjligt att bygga ut E6 i framtiden.

Omledningsvägar under avstängningen - Kartor och beskrivningar