Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

2021-03-09 Störande arbete när vi pålar vid trafikplats Alnarp

Den nya motorvägsbron som ska skjutas på plats i maj börjar bli klar. Nu pålar vi för att grundlägga marken där bron ska stå. Arbetet kan vara störande för de som bor nära arbetsplatsen. Arbetet beräknas pågå 2-3 veckor.

Det som sker nu vid trafikplats Alnarp är att entreprenören slår ner pålar av stål under motorvägsbron, vilket är en utmaning eftersom det inte finns plats för en vanlig pålningsmaskin med en hög rigg. Istället görs pålningen med en annan metod, med en annorlunda maskin och med pålar av stål. Pålar av stål ger ett lite skarpare ljud ämfört med pålar av betong.

Entreprenören har en snäv tidplan och måste därför arbeta längre dagar. Vi beklagar att vi stör.

Arbetstider

Pålningsarbetet vid trafikplats Alnarp beräknas pågå cirka två-tre veckor. Entreprenören arbetar normalt dagtid vardagar mellan 7-19, men ibland kan entreprenören behöva arbeta längre dagar.

Vår byggplanering kan ändras snabbt

Vi arbetar på hela sträckan mellan Arlöv och Klostergården i Lund. Planeringen är ett pussel med många bitar. För att kunna använda resurserna på bästa sätt måste entreprenören ibland planera om, vilket innebär att personal och maskiner kan flyttas till en annan del i projektet med kort varsel.

Kommande stora trafikstörningar

  • Maj 2021 - E6 stängs helt vid trafikplats Alnarp, 18 dagar
  • September 2021 - Tågstopp Malmö-Lund, 9 dygn

Fakta: Fyrspåret Malmö-Lund

Trafikverket bygger fyra spår mellan Malmö och Lund. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om och en ny station byggs vid Klostergården i Lund. Läs mer på: www.trafikverket.se/fyrsparet

Medfinansierat Europeiska Unionens fond för ett sammanlänkat Europa

Bild 1

Bildbeskrivning: En vit grävmaskin med en rigg som slår ner stålpålar under en bro. Bropelare och stålspont vid sidan om maskinen.

Bildtext: För att få plats under den gamla bron används en pålningsmaskin med en kortare rigg.

Bild 2

Bildbeskrivning: Byggarbetsplats med byggbodar och kranar. I mitten av bilden massor med byggställningar med gulklädda arbetare på en betongkonstruktion. En röd betongpump lägger ut betong upp på betongkonstruktionen.

Bildtext: Den nya bron är i det närmaste färdigbyggd. I dagarna gjuts de sista sektionerna av brovalvet.

Bild 3.

Bild på EU-flagga med text: Medfinansierat av Europeiska Unionens fond för ett sammanlänkat Europa.

Sidfot med kontaktuppgifter

Adress: Företagsvägen 14, 232 37 Arlöv 

Telefon: 0771–921 921

www.trafikverket.se/fyrsparet

 

Entreprenör: Joint Venture NCC/OHL

Kontakt: lundarlov@ncc.se

Telefon kontorstid: 08-585 510 00

Övrig tid: 08 -585 516 10