Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

2021-12-03 Nattarbete i spåren 4 - 6 december Risk för störande buller

Natten till söndag och natten till måndag stängs tågtrafiken mellan Malmö och Lund. Då passar Fyrspåret på att göra arbeten som annars varit för riskfyllda. En del arbeten kan upplevas som störande.

Tågtrafiken stoppas från lördag 23.03 till söndag 7.55 och från söndag 21.20 till måndag 4.53. Under dessa tider pågår arbeten i spåren från Arlöv till Ringvägen i Lund. Det är arbeten som bara kan utföras när det är tågstopp. För att påverka trafiken och resenärer så lite som möjligt görs detta under några helgnätter.

Vid Klostergården, från Ringvägen till Flackarp, kommer Trafikverkets entreprenör att arbeta i spårområdet. Utmed Koloniträdgårdarna Månslyckan och Haga kommer entreprenören att bygga fundament till bullerskyddsskärmar.

Vår byggplanering kan ändras

Vi arbetar på hela sträckan mellan Arlöv och Klostergården i Lund. Planeringen är ett pussel med många bitar, det gäller att använda resurserna på bästa sätt. Ibland måste entreprenören planera om med kort varsel vilket innebär att personal och maskiner flyttas till en annan del i projektet.

Fakta: Fyrspåret Malmö-Lund

Trafikverket bygger fyra spår mellan Malmö och Lund. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om och en ny station byggs vid Klostergården i Lund. Läs mer på: www.trafikverket.se/fyrsparet

Bild

Flygbild över spårområde och byggarbetsplats. Till höger i bild syns en fotbollsplan och till vänster ett område med buskar och en gatan med villor.

Bildtext: Vid Klostergården arbetar entreprenören i spårområdet natt till söndag och natten till måndag.

Bild på EU-flagga och text: Medfinansierat av Europeiska unionens fond för ett sammanlänkat Europa.

 

Sidfot/kontaktuppgifter

Adress: Företagsvägen 14, 

232 37 Arlöv 

Telefon: 0771–921 921

www.trafikverket.se/fyrsparet

 

Entreprenör: Joint Venture NCC/OHL

Kontakt: lundarlov@ncc.se

Telefon kontorstid: 08-585 510 00

Övrig tid: 08 -585 516 10