Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

2020-10-07 Slitsmursarbetet i Åkarp startar igen - Vi jobbar måndag till lördag

I somras pausades arbetet med slitsmurarna som ska bli stödväggar till tågtunneln genom Åkarp. Nu återupptas arbetet, och för att vinna tid kommer entreprenören också att arbeta på lördagar.

Sexdagarsvecka resten av året

Vår entreprenör kommer att arbeta med slitsmurarna till den nya tunneldelen i Åkarp måndag-lördag resten av året. Normal arbetstid kommer att vara 07:00 - 17:00, vissa dagar kan tiderna ändras.

Slitsmursarbetet sker i tre faser, där den första delen är schaktning och borttransport av massor. Den andra fasen är att montera  armeringskorgarna i de grävda schakten, därefter gjuts slitsmurarna.

Arbetet med slitsmurarna håller sig inom gränsvärdena för byggbuller. Schaktmassorna  som grävs upp i Åkarp transporteras till Norra hamnen i Malmö

Vår byggplanering kan ändras

Vi arbetar på hela sträckan mellan Arlöv och Klostergården i Lund. Planeringen är ett pussel med många bitar, det gäller att använda resurserna på bästa sätt. Ibland måste entreprenören planera om med kort varsel vilket innebär att personal och maskiner flyttas till en annan del i projektet.

Kommande stora trafikstörningar

  • Maj 2021 - E6 stängs helt vid trafikplats Alnarp, 2-3 veckor
  • September 2021 - Tågstopp Malmö-Lund, ca 9 dygn
  • Augusti 2022 - Tågstopp Malmö-Lund, 7-10 dygn

Fakta: Fyrspåret Malmö-Lund

Trafikverket bygger fyra spår mellan Malmö och Lund. Stationerna Burlöv, Åkarp och Hjärup byggs om och en ny station byggs vid Klostergården i Lund. Läs mer på: www.trafikverket.se/fyrsparet

Bild

bildbeskrivning: Byggarbetsplats. I vänsterbildkant syns två gula lyftkranar bredvid ett en hög med bruna armeringsjärn. I mitten syns en rad med smala hål i marken. Till höger två järnvägsspår.

Bildtext: Det gamla stationsområdet i Åkarp där stödmurarna till tågtunneln byggs.

Sidfot/kontaktuppgifter

Adress: Företagsvägen 14, 

232 37 Arlöv 

Telefon: 0771–921 921

www.trafikverket.se/fyrsparet

 

Entreprenör: Joint Venture NCC/OHL

Kontakt: lundarlov@ncc.se

Telefon kontorstid: 08-585 510 00

Övrig tid: 08 -585 516 10