Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Arbetet med naturgasledningen förlängs

Hårdare jord- och berglager kräver ny metod för att borra och dra om gasledningen under stambanan. Arbetet återupptas i augusti och inkoppling av nya ledningen sker troligen i slutet av september.

Sedan april har Swedegas arbetat med omläggning av stamledningen för naturgas under stambanan strax norr om Åkarp. Arbetena är förberedelser inför järnvägsutbyggnaden där de nya spåren ska byggas cirka sex meter under marknivån. Den befintliga gasledningen ligger inte tillräckligt djupt, och måste därför läggas djupare.

Inkoppling i september

Den ursprungliga planen var att en ny sektion av stamledningen skulle kopplas in i slutet av juni. Swedegas har dessvärre stött på hårdare jord- och bergmaterial än väntat och tvingats byta arbetsmetod.

Arbetet med den stora stamledningen planeras ske under augusti månad. Inkoppling av den nya ledningssektionen kan ske tidigast under senare delen av september. Återställning av arbetsområdena beräknas vara avslutade under oktober. Förseningen påverkar inte planerna för själva spårutbyggnaden.

Arbetet omfattar också omläggning av en mindre ledning som ägs av Eon Gas. Borrning och dragningen av den ledningen har genomförts som planerat.

Informationsbrev till boende, juli 2016.