Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Burlöv kommuns visionsbild av nya stationstorget vid Burlövs station

Burlöv kommuns visionsbild av nya stationstorget vid Burlövs station

Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avtal klart med Burlöv – Staffanstorp på gång

Avtalet med Burlövs kommun för stationsområdena i Åkarp och Burlöv är klart. Det gäller försköning och förbättringar vid spåren och stationerna. Ett avtalet med Staffanstorps kommun för Hjärups station beräknas bli klart i april.

Vid Åkarps station, och på tunneltaket, anläggs ett stationsområde med gemensamma ytor och en mindre park. På ytan kommer också en gatuväg samt gång- och cykelvägar att dras, vilket blir helt ny passage för Åkarpsborna över järnvägen.

Vid Burlövs station har kommunen planer på ett stationstorg i anslutning till den nya gång- och cykeltunneln som byggs under stationen.

I övrigt handlar avtalet om förbättringar av vägar, områdena runt broar, samt förbättrat bullerskydd på olika platser.

Kommunala detaljplaner godkända

På Burlövs fullmäktigemöte i mars godkändes också kommunens detaljplaner för delar av Åkarp och Arlöv som berörs av utbyggnaden av Södra stambanan. Planerna vinner laga kraft 4 april om ingen överklagar. Dokument som rör detaljplanerna finns på Burlöv kommuns hemsida.

 

Avtal om Hjärup på gång

För tilläggsarbeten i samband med spår- och stationsbygget i Hjärup kan ett avtal med Staffanstorps kommun bli klart senare i april. Kommunstyrelsen har godkänt avtalet men det måste också godkännas av fullmäktige. I Hjärup handlar det om att göra stationsområdet attraktivt och att försköna områden vid Vragerupsvägen, Lommavägen och Banvallsvägen.kument som rör detaljplanerna i Hjärup finns på Staffanstorps kommunen hemsida.