Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Avtal klart för ny pågatågsstation i Lund

Trafikverket har tecknat avtal med Lunds kommun om medfinansiering av en ny station vid Klostergården.

Avtalet med Lunds kommun handlar om hur finansieringen ska fördelas för de anläggningar som kommunen vill att Trafikverket bygger, förutom spår och broar. Avtalet handlar främst om finansieringen av stationsbygget vid Klostergården och arbetet med planering och utredning av stationen.

Exakt var på sträckan Klostergårdens station ska ligga är ännu inte klart.  Ett färdigt förslag kommer med järnvägsplanen för sträckan Lund–Flackarp, som beräknas vara klar för fastställelse under 2017.

Passager under spåren

Avtalet handlar också om passagen för gång- och cykeltrafik mellan Maskinvägen och Nordanväg som byggs om. Vill Lunds kommun ha en passage med annan utformning än Trafikverkets standard står kommunen för merkostnaderna.

I avtalet har Lunds kommun också möjlighet att beställa en helt ny planskild förbindelse för bussar samt gång- och cykeltrafik under spåren. Denna bekostas i så fall helt av kommunen, men kostnaderna för den passagen är ännu inte beräknad.