Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Scener till nya säsongen av Bron spelades in i Hjärup.
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Bron gav nytt liv till kiosken i Hjärup

Under tre dagar var det åter liv i den gamla kiosken vid Hjärup station. Den gamla servicebutiken förvandlades till matsal och värmestuga för filmteamet som spelar in nya avsnitt av den populära kriminalserien Bron.

Den gamla servicebutiken i Hjärup är stängd sedan länge. Huset ägs av Trafikverket och kommer att rivas i samband med att stationen byggs om och de fyra nya spåren byggs genom samhället. Men en sista funktion fick trots allt kiosken innan det jämnas med marken.

Filmteamet bakom SVTs kriminalserie Bron producerar just nu nya avsnitt av serien och under veckan spelades scener in runt och inne i ett av radhusen i samhället. Trafikverket fick den lite ovanliga frågan om det gick att låna den tomma affärslokalen vid stationen.

Den gamla servicebutiken fungerade som matsal under tre dagar

Den gamla servicebutiken fungerade som matsal under tre dagar

– Att hitta bra lokaler i närheten av inspelningsplatserna är inte alltid så lätt. Den gamla kiosken är perfekt, nära och bra, berättar Henriette Berntsen, som är Unit manager assistant. Hennes uppgift är bland annat att se till att allt runt inspelningsplatsen fungera, att allt flyter på utan avbrott.

Oscar Asplund och Henriette Berntsen jobbar med inspelningen av Bron

Oscar Asplund och Henriette Berntsen jobbar med inspelningen av Bron som Unit manager assistant.

Hur mycket av Hjärup vi får se i de nya avsnitten står skrivet i stjärnorna. Någon gång 2018 vet vi, då har den nya säsongen av Bron premiär.