Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Geoteknisk undersökning utmed spårsträckan
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Geoteknisk undersökning utmed spårsträckan

Just nu pågår geotekniska undersökningar utmed Södra stambanan i Arlöv, Åkarp och Hjärup. Undersökningarna görs för att kunna ge rätt underlag när den entreprenör som ska bygga de fyra spåren ska handlas upp.

De geotekniska undersökningarna genomförs med en borrigg på larvfötter som borrar cirka 10 meter ner i marken. Proverna som tas upp ger en bra uppfattning om hur jordlagren ser ut under markytan.

Borrningarna utförs på olika platser intill spåren i Arlöv, Åkarp och Hjärup de närmaste veckorna. Undersökningarna omfattar också hydrogeologiska undersökningar som visar grundvattennivån och hur den varierar över året.

Resultatet av borrningarna kommer att ingå i det underlag som presenteras inför upphandlingen av den entreprenör som ska bygga de fyra spåren mellan Flackarp och Arlöv, samt bygga om stationerna i Burlöv, Åkarp och Hjärup. Upphandlingen beräknas starta till sommaren.