Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många frågor om nya Burlövs station

Frågorna om hur nya stationsområdet kommer att utformas var många på Trafikverkets och Burlövs kommuns  informationspromenad längs järnvägsspåren genom Arlöv.

Närmare 30 Arlövsbor anslöt till promenaden genom Arlöv på torsdagskvällen. Syftet med promenaden var att visa hur utbyggnaden från två till fyra spår kommer att påverka Arlöv, var och hur nya Burlövs station byggs och andra förändringar som järnvägsprojektet innebär.

Vid Kronetorpsvägen kommer järnvägsbron att byggas om och breddas i etapper. Den nya formningen ger kommunen möjlighet att förändra gång- och cykelbanor, och körfälten. Även järnvägsbron över Lommavägen kommer att breddas.

Eftersom de nya spåren genom Arlöv byggs i samma nivå som dagens spår kommer passagen vid den nya stationen att gå i en tunnel. Den nya tunneln för gående och cyklister kommer bli bred och ljus, och via trappor och hiss tar sig resenärerna upp på plattformarna.

Med på promenaden var också Skånetrafiken som kunde svara på frågor om tåg- och busstrafik i framtiden.