Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nya gasledningen i Åkarp kopplas in

Den nya stamledning för naturgas, som Swedegas arbetat med sedan i våras, kommer nu att kopplas in. Under inkopplingsarbetet finns risk för störande buller.

Den nya naturgasledningen, vid Gränsvägens slut norr om Åkarp, har dragits i ett djupare läge. Det krävs eftersom de nya spåren ska byggas cirka sex meter under marknivån. Planen var att inkoppling skulle genomföras i juni. Men arbetet har fördröjts på grund av att Swedegas tvingades ändra metod för borrningen. Inkoppling görs därför under vecka 38.

Överskottsgas facklas

För att tömma den gamla ledningen på gas kommer en större mobil fackla att monteras under måndagen, 19 september. Fackling, det vill säga bränning av överskottsgas, planeras att genomföras under tisdagen, 20 september. Under facklingen kommer en stor låga att synas och höras i området runt arbetsplatsen.

Risk för störande arbete under inkoppling

Inkopplingen av den nya ledningssektionen kommer sedan att ske onsdag till fredag, 21-23 september. Arbeten kan komma att bedrivas under långa arbetspass eftersom vissa moment inte kan avbrytas. Detta gäller främst svetsarbeten där slipning och svetsning kan orsaka buller och starkt ljus.

Dieseldrivna elverk kommer användas för elförsörjning och en kranbilar måste användas för lyft. En del fordonstrafik blir tyvärr nödvändig men Swedegas gör sitt bästa för att minimera buller och störningar nattetid.

Avveckling

Från vecka 39 kommer Swedegas att avveckla arbetsplatsen och återställa området. Arbetet beräknas vara avslutat till vecka 45.

Informationsbrev till boende, september 2016.