Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Många Åkarpsbor på promenad med Trafikverket
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Många Åkarpsbor på promenad med Trafikverket

Ett 80-tal Åkarpsbor följde med på informationspromenaden utmed spåren genom Åkarp. De flesta frågorna handlade om hur orten påverkas under byggtiden.

Promenaden i Åkarp arrangerades i samarbete med Burlövs kommun. Tidigare har promenader genomförts i Arlöv och Hjärup, där intresset också varit stort. Syftet med promenaderna är att på plats visa var och hur stationerna och spåren byggs, och vilka förändringar som fyrspårsutbyggnaden innebär. I Åkarp var det omkring åttio personer som promenerade, och för att lättare kunna kommunicera delades alla upp i tre mindre grupper.

Under byggtiden kommer de tillfälliga spåren och den tillfälliga stationen att förändra vardagen för Åkarpsborna. Många frågor handlade om buller och störningar under byggtiden. Bullerskydd kommer att sättas upp så att buller från tågtrafiken inte kommer vara högre än idag, och arbete kommer bara i sällsynta fall ske nattetid. Arbetsplatserna kommer att hägnas in för att vara säkra för omgivningen.

Vid Gränsvägen, där en helt ny bro byggs över spåren, var det många som ställde frågor om brons höjd och kommande trafiken på vägen. Bron som byggs kommer bli cirka 2-5 meter hög jämfört med marknivån i omgivningen. Den tillfälliga bron, som byggs för trafiken under byggtiden, kommer bli något högre och längre för att kunna sträcka sig över nuvarande och tillfälliga spår. Kommunens ambition är att försöka hålla nere hastigheten på vägen. Beslut om hastighetsbegränsning kommer när vägens slutliga utformning är bestämd.

Promenaden startade vid Gränsvägen, och via stationen och stationsvägen avslutades den vid Sockervägen i skymningen.