Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

alt
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Nytt signalställverk i Arlöv

Till sommaren, i augusti, påbörjas en ombyggnad av signalanläggningen i Arlöv. Ombyggnaden görs för att det ska var möjligt att bygga ut fyrspåret till Flackarp i olika etapper.

Det nya signalställverket kommer i framtiden att styra trafiken på hela sträckan mellan Lund och Arlöv, istället för som idag då flera ställverk styr signalerna på olika delar av sträckan.

Arbetet med ställverksanpassning beräknas starta i augusti. Det nya signalställverket ska tas i drift innan Trafikverket påbörjar arbetet med de tillfälliga spåren, som ska trafikeras då de fyra nya spåren byggs. Målet är att det nya ställverket ska vara i drift i februari 2017

Liten påverkan

Arbetet kommer i huvudsak att ske inom Arlövs bangård och det kommer inte att påverka några allmänna ytor. Anpassningen innebär i huvudsak kabeldragning och inkopplingar utanför spåren. Trafiken på spåren kommer att vara i drift under arbetet och den kommer endast att påverkas marginellt.