Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stort intresse för promenaden i Hjärup
Denna nyhet är äldre än 6 månader

Stort intresse för promenaden i Hjärup

Drygt 60 hjärupsbor slöt upp till informationspromenad på tisdagskvällen. Det blev många nyfikna frågor om nya stationsområdet men också frågor om byggtiden.

Syftet med promenaden tillsammans med Hjärupsborna var att visa hur järnvägsutbyggnaden kommer att påverka orten, var och hur den nya stationen byggs och andra förändringar som fyrspårsutbyggnaden innebär. Promenaden arrangerades tillsammans med Staffanstorps kommun.

Under byggtiden kommer tågtrafiken att gå på två tillfälliga spår utmed Banvallsvägen och en tillfällig station anläggs söder om nuvarande stationen. Bygget beräknas starta hösten 2017 och pågå cirka fem år.

Många frågor på promenaden handlade om buller och andra störningar under bygget. Byggarbetsplatserna kommer att hägnas in för att vara säkra för omgivningen och arbete kommer bara i sällsynta undantag ske nattetid. Bullerskydd kommer att sättas upp för att tågtrafiken inte ska bullra mer än idag.

Med på promenaden fanns och Skånetrafiken som kunde svara på frågor om tåg- och busstrafik.

Informationspromenaden i Hjärup var den första av tre promenader som Trafikverket arrangerar tillsammans med Staffanstorps och Burlövs kommuner. På torsdag är det promenad i Arlöv och på tisdag nästa vecka är det promenad i Åkarp. Till promenaden i Arlöv finns det platser kvar men i Åkarp är det dessvärre fullbokat.

Alla Hjärupsbor var välkomna till Promenaden i Hjärup.